5
MIN
/

5 redenen om medisch proefpersoon te worden

Waarom zou je vrijwilliger worden en deelnemen aan een van onze klinische studies? Wij geven je alvast 5 redenen om medisch proefpersoon én pionier te worden. Check!

1. Het is een mooie bijverdienste

We gaan er geen doekjes om winden. Een proefpersoon mag rekenen op een mooie vergoeding (belastingvrij in België) voor zijn/haar deelname aan een klinische studie. Het bedrag dat je krijgt voor je deelname hangt daarbij af van verschillende factoren. De regel is: hoe 'INspannender' de studie, hoe meer je potentieel verdient.

Let wel: je kan niet continu meedoen aan klinische studies. De periode tussen twee deelnames is afhankelijk van de beschreven periode in elke studie. Deze periode varieert van één tot drie maand (of langer) tussen twee deelnames.

2. Je helpt de wetenschap vooruit

Elk geneesmiddel moet altijd getest worden op mensen voor het op de markt mag worden gebracht. Vrijwilligers zijn dus echte pioniers en spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Waarvoor dank!!

3. Het is 100% safe

Vooraleer een geneesmiddel wordt getest op proefpersonen, heeft het al een lange weg afgelegd. De klinische studies bij SGS zijn een van de stappen in het clinical research proces en ook deze zijn gebonden aan zeer strenge regels (o.a. ICH-GCP- en Europese richtlijnen). Al onze studies zijn bovendien goedgekeurd door de Belgische Autoriteiten en een onafhankelijke Medisch Ethische Commissie. We voeren onze studies ook uit in onze Clinical Pharmacology Unit op de UZAcampus te Edegem met een team van ervaren artsen. Je veiligheid is dus op elk moment gewaarborgd. Elke deelnemer wordt daartoe ook grondig medisch gescreend, voor en na deelname.

4. Iedereen kan deelnemen

Het is te zeggen: je ondergaat eerst een medische check-up alvorens te kunnen deelnemen aan een klinische studie. We hebben bovendien studies voor alle leeftijdscategorieën. Kijk op onze website voor welk onderzoek jij in aanmerking komt.

5. SGS is een betrouwbare naam

SGS Life Science beschikt op de UZAcampus te Edegem over een van de grootste en best uitgeruste Clinical Pharmacology Units van België. Je mag er dus zeker van zijn dat het onderzoek in de beste omstandigheden verloopt.

Heb je vragen over onze klinische studies of wil je bijverdienen als medisch proefpersoon?
Bekijk onze studies of contacteer ons via het online formulier.