5
MIN
/

Zo verloopt een medisch onderzoek

SGS Life Science voert op de UZAcampus te Edegem jaarlijks ongeveer 40 studies uit. Daarmee zijn we in België een van de absolute koplopers. Benieuwd hoe we te werk gaan?

De selectie van de kandidaten

Onze databank telt ruim 9000 proefpersonen. Daaruit selecteren we, per studie, de kandidaten voor onze medische studies. Wil je hierin opgenomen worden als medisch proefpersoon registreer je dan op onze website. Hier kan je ook alle lopende studies bekijken. Je persoonsgegevens (en medische gegevens) worden strikt vertrouwelijk behandeld, dat spreekt voor zich.

Het medisch vooronderzoek

Is er een studie die past bij jouw profiel? Dan nemen we contact met je op en nodigen we je uit voor een grondige medische check-up in onze Clinical Pharmacology Unit (CPU). Deze afdeling is specifiek gewijd aan geneesmiddelenonderzoek en werkt volgens de strengste kwaliteits- en veiligheidsnormen.

Het verloop van de studie

Pas als je, na de medische intaketests, geselecteerd bent voor een studie kan je in aanmerking komen voor verdere deelname. Elke studie kent daarbij een ander verloop. Soms moet je maar één keer blijven slapen in de CPU, andere keren kan je verblijf oplopen tot 20 dagen (of langer). Na de overnachtingen kunnen er ook retourvisites bijkomen. Dan moet je in de weken na je verblijf nog eens, of meerdere keren, terug naar de CPU om bepaalde parameters te controleren.

Een strikte opvolging

De veiligheid van de deelnemers wordt op elk moment gegarandeerd door de onafhankelijke Ethische Commissie die het protocol naleest en evalueert. Zonder de toestemming van de commissie kan de studie niet van start gaan. In de loop van de studie word je als medisch proefpersoon 24/7 opgevolgd door gespecialiseerde artsen en studiecoördinatoren. Dit team werkt onder de internationale ICH-GCP-richtlijnen en de Europese richtlijnen. Er worden ook tussentijdse labo-onderzoeken en andere onderzoeken uitgevoerd indien nodig. Alles voor je veiligheid!

Het einde van de studie

Op het einde van de studie doen we een grondig eindonderzoek zodat we zeker zijn dat je de studie in goede gezondheid afsluit.

De uitbetaling

Voor de start van de studie wordt een vergoeding afgesproken. Die wordt berekend in functie van de tijd en de geleverde inspanningen. De uitbetaling gebeurt steeds na het beëindigen van de studie. Deze vergoeding dient te worden beschouwd als een compensatie voor je gespendeerde tijd, niet als een ‘risicovergoeding’. Bovenop de vergoeding wordt ook nog een aparte kilometervergoeding voorzien tot een maximum van 120 km (enkele reis) tijdens effectieve deelname aan de studie.

Bijverdienen als medisch proefpersoon?
Neem vrijblijvend contact met ons op via het online formulier, telefonisch op het nummer 03 217 21 72 of door een e-mail te sturen naar be.recrutering@sgs.com.