Organisatie

Over SGS

Van molecule naar mens

Al meer dan 40 jaar doen we in onze Clinical Pharmacology Unit (SGS CPU) onderzoek naar het geneesmiddel van morgen. We bestuderen hoe het lichaam van een gezonde mens reageert op een molecule. Dit zijn kleine actieve stoffen, die mogelijks in de toekomst tal van ziektes zoals hoofdpijn, hartaandoeningen en kanker helpen voorkomen of genezen.

Daarmee zijn we een cruciale schakel in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen, zowel voor in ons medicijnenkastje als in de medische wereld.

> 100

medewerkers

13.538

gezonde pioniers in de databank

3.350

uitgevoerde selectie-onderzoeken in 2022

> 40 jaar

ervaring in geneesmiddelen-onderzoek

Van labo naar ziekenhuis

Geneesmiddelenonderzoek in SGS CPU betekent ook een onafhankelijk team van meer dan 100 experten: van verpleegkundigen, laboranten en logistiek personeel tot artsen, apothekers en andere studiegerelateerde medewerkers. Elke studie wordt daarenboven uitgevoerd door een vast team van verschillende profielen, ieder met hun eigen taken en allen gefocust op een optimaal en correct verloop van het onderzoek en jouw gezondheid.   

Als pionier zal je tijdens het verloop van een studie met een aantal profielen in contact komen:  

  • De recruiter selecteert de mogelijke studiedeelnemers of pioniers
  • Het medisch team van artsen en verpleegkundigen verzorgen alle medische interventies. Meer nog, de arts is eindverantwoordelijke voor de studie.
  • De coördinator houdt het volledige overzicht van selectie-onderzoek tot eindonderzoek.

Daarenboven heeft ons onderzoekscentrum eigen expertiselaboratoria en een gespecialiseerde apotheek. Ook zijn de experten en academische onderzoekers van het UZA en de Universiteit Antwerpen nooit ver weg.

Van ontdekking naar geneesmiddel

De activiteiten van ons onderzoekscentrum maken deel uit van een brede waaier van diensten, die we bieden aan de internationale farmaceutische industrie en biotechbedrijven. SGS is betrokken van het begin tot het einde van het volledige proces van geneesmiddelenonderzoek na de pre-klinische fase. Denk daarbij aan het uitwerken van een studiedesign, het schrijven van protocols, het verwerken van de verzamelde data inclusief statistiek tot het opstellen van het finale rapport.

De hoofdzetel van al deze activiteiten bevindt zich in Mechelen met meer dan 400 specialisten. Voor de bioanalyse van stalen kan je dan weer terecht bij het laboratorium te Waver: met meer dan 200 medewerkers voeren ze daar tal van analyses uit gedurende de ontwikkeling en de productie van medicijnen.

SGS ondersteunt dus het ganse proces: van de beloftevolle ontdekking van een molecule tot aan de realisatie van een bruikbaar geneesmiddel.

NOG VRAGEN?

Stel ons je vraag