Faciliteit

Hoe ziet het onderzoekscentrum eruit?  

Voor de uitvoering van onderzoek naar het geneesmiddel van morgen heeft SGS CPU een onafhankelijk, hypermodern onderzoekscentrum te Edegem. Deze faciliteit laat toe om geneesmiddelenonderzoek in de beste omstandigheden te laten verlopen en onze pioniers een huiselijk en aangenaam verblijf te bieden. 

Me-time 

Tijdens je verblijf in ons onderzoekscentrum is er zeker ook heel wat tijd om je te ontspannen. Samen met andere deelnemers of tijd voor jezelf, dat kies je helemaal zelf. In de ontspanningsruimtes vind je alvast: 

  • Een ruime keuze aan gezelschapsspellen 

  • Tijdschriften en kranten 

  • Tv  

  • Pooltafel 

  • Hippe loungezetels 

  • … 

Uiteraard mag je ook zelf iets meebrengen van thuis.
Kies jij voor een serie op je tablet of toch een spannend boek?  

De verblijfsunits 

SGS CPU heeft 3 verschillende verblijfsunits. Elk van deze afdelingen heeft zijn specifieke kenmerken, maar allemaal zijn ze stijlvol en comfortabel ingericht om elk verblijf bij SGS CPU zo aangenaam mogelijk te maken. Enkele weetjes op een rijtje: 

  • Afdeling met 64 bedden in kamers van 2 tot 8 personen. Gemeenschappelijk sanitair met aparte douches. Gezellige eet- en ontspanningsruimte met zonnig terras. 

  • Afdeling met 30 bedden in individuele kamers met badkamer. Moderne eet- en ontspanningsruimte met diverse lichtstraten.  

  • Afdeling met 16 bedden in individuele kamers met badkamer. Sfeervolle eet- en ontspanningsruimte met zonnig dakterras.  

Andere voorzieningen: 

  • Automatisch aanpasbare bedden voor extra comfort 

  • Persoonlijke kluisjes en voldoende ruimte om je materiaal op te bergen 

  • Wifi in het ganse gebouw 

  • Maaltijden inclusief 

Toiletgerief en handdoeken moet je zelf voorzien. 

Onthaal

Kom je je aanmelden voor een selectieonderzoek, een verblijf of opvolgcontroles? Onze onthaalmedewerkers helpen je graag verder. Ook kan je bij hen terecht voor het kosteloos valideren van je parkeerticket. 

Screening en retour  

In de afdeling ‘screening en retour’ op de benedenverdieping is het steeds een komen en gaan van pioniers. Korte visites voor, tijdens of op het einde van een studie… studiedeelnemers komen geregeld bij ons op controle. En wanneer je de deur van deze afdeling opentrekt, merk je onmiddellijk dat je in een echt onderzoekscentrum terechtgekomen bent.  

Wanneer je langskomt voor een selectieonderzoek, betekent dit eigenlijk je eerste kennismaking op SGS CPU met een specifieke studie. De arts ontvangt je in één van de onderzoeksruimtes om meer uitleg te geven over (het verloop van) het onderzoek en jij kan dan eventuele vragen stellen. Pas als alles duidelijk is en het toestemmingsformulier werd ondertekend door jezelf én de arts volgen er enkele medische onderzoeken door het medisch team op dezelfde gang. Belangrijk: je kan op ieder moment je deelname aan een studie beëindigen. Elk onderzoek verloopt steeds op vrijwillige basis.  

Ook tijdens de studie kunnen er opvolgcontroles ingepland staan in de afdeling ‘screening en retour’. Deze bijkomende korte visites worden je steeds meegedeeld bij aanvang van de studie. Ten slotte wordt ieder geneesmiddelenonderzoek afgerond met een eindonderzoek op de benedenverdieping. Het medische team herhaalt dan bepaalde testen om te onderbouwen dat je gezondheid na deelname aan de studie niet negatief beïnvloed werd.  

Apotheek

De onderzoeken binnen onze faciliteit ondersteunen het ontwikkelingsproces van nieuwe medicatie. Gezien het geneesmiddel nog in de onderzoeksfase zit, is het noodzakelijk dat deze onder de correcte condities bewaard en voorbereid wordt. Alle studiemedicatie, van pilletjes tot spuitjes, worden dus binnen onze apotheek voorbereid en verdeeld per studiedeelnemer. Hiervoor hebben we een uitgebreid team van ervaren apothekers. Daarenboven voldoet onze productieruimte aan de hoogste normen en wordt deze strikt gecontroleerd en gevalideerd zodat de veiligheid steeds verzekerd is.  

Laboratoria 

Tijdens heel wat fases in het onderzoek worden diverse stalen genomen van de pioniers om een goed beeld te kunnen vormen over de toestand van de studiedeelnemer. Dit gaat van bloed en urine tot andere lichaamsvochten. Onze laboratoria zijn uitgerust om deze stalen voor te bereiden, te behandelen en te bewaren naargelang de studiespecifieke eisen. SGS CPU beschikt over één groot centraal gelegen labo en verschillende kleinere labo’s verspreid over de afdelingen. Uiteraard zijn er ook gespecialiseerde opslagruimtes om de stalen onder de juiste omstandigheden te bewaren.  

NOG VRAGEN?

FAQ