Waarom deelnemen?

Toon je hart en red levens

Waarom deelnemen?

Geneesmiddelenonderzoek is van levensbelang.  
Het helpt niet alleen de wetenschap vooruit, maar is een noodzakelijke stap in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.  
Toon daarom je hart, neem deel aan geneesmiddelenonderzoek en geef toekomstige patiënten uitzicht op een beter leven.  

Je helpt geneesmiddelen én mensen beter maken 

Dagelijks doen wetenschappers nieuwe ontdekkingen naar beloftevolle moleculen (de kleine, actieve stoffen in medicijnen). Het duurt echter jaren voor deze moleculen als nieuw geneesmiddel op de markt komen en dus beschikbaar zijn voor de patiënt. De beloftevolle molecule moet uiteraard eerst zeer grondig onderzocht worden.  
Er wordt gestart met verschillende laboratoriumtesten onder diverse omstandigheden om onder andere na te gaan of het veilig genoeg is voor mensen. Dit is de preklinische fase.

Pas daarna zet de molecule de belangrijke stap naar de mens, in klinische onderzoekscentra zoals SGS CPU. Wij onderzoeken het geneesmiddel in lage dosis op gezonde studiedeelnemers. We bestuderen hoe de medicatie opgenomen wordt in het lichaam, wat de werking ervan is en of er bijwerkingen zijn. Pas na deze studies, mag de nieuwe medicatie op grotere schaal op patiënten onderzocht worden.   

Deelnemen aan geneesmiddelenonderzoek is dus echt pionierswerk. Je speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen, die in de toekomst mensenlevens kunnen redden. 

Hoe verloopt de studie?

Je ontvangt een vergoeding voor je engagement 

In ruil voor het pionierswerk dat jij doet, mag je rekenen op een mooie vergoeding (belastingvrij in België). Dat bedrag hangt af van verschillende factoren. Algemeen geldt wel: hoe meer tijd de studie van je vereist, hoe hoger de vergoeding is. Je kan echter niet continu meedoen aan klinische studies. De periode tussen twee deelnames is afhankelijk van de beschreven periode in elke studie. Die varieert van 1 tot 3 maanden (of langer) tussen twee deelnames. 

Lees meer over de vergoedingen

Je geniet van me-time tijdens een aangenaam verblijf 

Tijdens de studie verblijf je in een prettige en huiselijk ingerichte leefomgeving, waar alles in het teken staat van jouw comfort. Tussen de onderzoeken door heb je tijd genoeg om je te ontspannen en kan je op je kamer of in de gemeenschappelijke ruimtes genieten van wat me-time. Je kan tv kijken, een boek lezen, naar muziek luisteren of kennismaken met de andere deelnemers. Zelfs studeren of werken is mogelijk. Aan eten hoef je ook niet te denken, want alle maaltijden worden voor jou geregeld. Kortom, we voorzien een all-in service van bij het onthaal tot je weer naar huis gaat.   

Ontdek onze faciliteiten 

Maar is geneesmiddelen­onderzoek veilig? 

Deelnemen aan geneesmiddelenonderzoek is veilig.  

Voor we een studie opstarten, heeft de beloftevolle molecule al een lange weg afgelegd in diverse laboratoria. Bovendien doet ons onafhankelijk artsenteam een uitgebreid vooronderzoek op basis van alle beschikbare gegevens vooraleer een studie te aanvaarden. Jouw veiligheid staat voorop! Alle studies dienen ook opgesteld te worden volgens de strenge ICH-GCP- en Europese richtlijnen. Tot slot worden ze nog goedgekeurd door de Belgische Autoriteiten en een onafhankelijke medisch-ethische commissie alvorens te kunnen starten.  

Al onze studies worden uitgevoerd in onze SGS CPU op de UZA campus te Edegem met een team van ervaren artsen, verpleegkundigen en apothekers. Je veiligheid staat dus absoluut centraal. Elke deelnemer wordt uiteraard ook grondig medisch gescreend, voor, tijdens en na deelname. 

Lees hoe veilig geneesmiddelenonderzoek is 

NOG VRAGEN?

Stel ons je vraag